Een keer geen friet, maar een heerlijke burger gemaakt van zoete aardappel. Het valt zeker in de smaak. Niet alleen heel erg gezond, maar ook erg lekker!

Bereiding zoete-aardappelburger

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappels en snijd in stukken van ongeveer 3 cm. Schep vervolgens de aardappels op de bakplaat en rooster ongeveer 25 min in de oven.
  3. Verwijder ondertussen de steelaanzet en eventueel de zaadlijsten van de jalapeñopeper. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk. Doe de jalapeñopeper samen met de kaas in een kom en roer dat vervolgens goed los met een vork. Verdeel in een portie per persoon en druk een beetje plat.
  4. Haal de aardappels uit de oven en stamp fijn met een pureestamper. Meng de paneermeel erdoor en kneed als de aardappels zijn afgekoeld met je handen.
  5. Breng het eventueel op smaak met wat peper en zout.
  6. Maak 2 platte burgers per persoon van de groente. Druk de porties kaas op de helft van de burgers en dek af met de rest van de burgers. Druk dan vervolgens de randen dicht. Verdeel de burgers over een bakplaat en bak nog 15 min.
  7. Snijd de pitabroodjes overdwars doormidden en verwarm 5 min. mee.
  8. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Maak een sausje van de yoghurt en bieslook.
  9. Verdeel over de bodem van het pitabroodje wat waterkers, plakjes komkommer, een burger en yoghurt en zet het kapje er bovenop.
  10. Voeg als laatste de avocado er nog aan toe.

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Healthy zoete aardappel brownies

Lunch tip: Heerlijke zoete aardappel toast!