Ik bevind me momenteel in La Douce France en een ding is zeker, het is hier een stuk warmer dan in Nederland op het moment. Wanneer het zo warm is heb ik vaak niet zo heel veel trek in eten, vooral geen hele warme maaltijden, daarom ben ik een ontzettende fan van frisse salades. Ik experimenteer bijvoorbeeld graag met couscous, dit is namelijk lekker met… eigenlijk alles! En dit simpele en lekkere gerecht is van de week ontstaan omdat ik geen zin had om uren in de keuken door te brengen, (oftewel, ik wilde een snelle maaltijd) en omdat ik nog een hele hoop groenten in huis had. Dus weinig tijd en snel, simpel en lekker eten? Maak dan deze couscous a la Freshhh

Bereiding couscous salade

  1. Snijd alle groenten in blokjes
  2. pak een koekenpan en verwarm wat olijfolie.
  3. Bak de worteltjes aan en gooi vervolgens de courgette erbij.
  4. Na 4 minuutjes mag ook de aubergine in de koekenpan. Breng op smaak met de curry kruiden, peper en paprikapoeder.
  5. Bak totdat de worteltjes en courgetteĀ beetgaar zijn.
  6. Bereid de couscous ondertussen zoals op de verpakking vermeld.
  7. Doe alle rauwe groenten (tomaten, komkommer, bosui, zilvervlies uitjes) in een mooie grote kom, voeg de couscous en de gebakken groenten toe wanneer klaar.
  8. Mix door elkaar, doe er eventueel nog wat citroen sap overheen en voila!

Eet smakelijk!

tip 1: de gebakken groenten zijn ook heel lekker met ras-el-hanout kruiden of breng de salade op smaak met deze ras-el-hanout dressing!

tip 2: Voor een klein zoetje, voeg stukjes dadel toe!