Ik denk dat ik voor bijna iedereen spreek als ik zeg dat je over het algemeen altijd voor hetzelfde smeersel voor op je brood kiest. Je vindt iets lekker, waarom zou je dan veranderen? Nou, omdat je misschien iets anders nog veel lekkerder vindt! How about een bietensmeersel? Lekker en gezond: maak zelf een gezonde bietensmeersel voor op je broodje, cracker of boterham!

Benodigdheden bietensmeersel

  1. Keukenmachine of staafmixer

Bereiding gezond bietensmeersel

  1. Breng een klein pannetje met water aan de kook
  2. Wanneer het water kookt, kun je de bieten toevoegen. Je hoeft de bieten nog niet te schillen
  3. Kook de bieten voor 30 minuten. Prik na 30 minuten met een vork in de bieten en voel of de bieten zacht zijn
  4. Wanneer de bieten zacht zijn, zet je het vuur uit en haal je ze uit het water
  5. Schil de bieten wanneer ze afgekoeld zijn met een mesje of een kaasschaaf
  6. Pak de keukenmachine of een kom en de staafmixer
  7. Pers de halve limoen en het teentje knoflook uit boven de keukenmachine of de kom en voeg ook de geschilde bietjes in stukjes toe
  8. Voeg een snufje zout en peper toe en mix het geheel door elkaar
  9. Optioneel: voeg als allerlaatste de cottage cheese toe voor een smeuïg geheel

Geniet nu van je heerlijke en vrolijk uitziende bietensmeersel

Lees ook

Een keer wat anders op je brood: bietensmeersel

Bietensap drinken vóór je workout verjongt de hersenen!

Een keer wat anders op je brood: bietensmeersel

Bieten ballen recept; eiwitrijk, vetvrij en mega lekker!