Kerst is de tijd van het jaar om uit te pakken. We doen ons uiterste best om de lekkerste receptjes te bereiden, dus waarom nemen we niet dezelfde moeite voor drankjes? Met deze feestelijke kerstcocktail met cranberry en gin blaas jij iedereen tijdens het kerstdiner of een kerstborrel omver. Cheers!


Deze kerstcocktail is perfect als je snel een feestelijk drankje in elkaar wilt flansen. Je bent namelijk binnen tien minuten al klaar. Daarbij is deze skinny cocktail laag in calorieën, en ziet er al snel super feestelijk uit. Door de combinatie van cranberry- en limoensap krijg je een unieke, verfrissende smaak. Heerlijk dus om tijdens kerstavond een glaasje (of twee) weg te sippen.

Bereidingswijze

  1. Als allereerst heb je een cocktailshaker nodig. Niet in huis? Geen probleem, een fles of een bidon doet ook het werk. Schenk de gin, de cranberrysap en citroensap bij elkaar, voeg de theelepels suiker toe en shake it up.
  2. Pak een cocktailglas (of elk ander glas wat er een beetje fancy uitziet) en vul een bakje met een laagje kristalsuiker. Snijd vervolgens de limoen open en veeg het sap over de rand van het glas. Dip vervolgens het glas in de suiker: zo heb je een fancy suikerrandje.
  3. Doe de ijsklontjes in het cocktailglas en voeg de gemixte drank toe.
  4. Voeg de takjes rozemarijn en een klein handje cranberries toe en je kerstcocktail is ready to serve. 

 

Zie ook

Recept: lekkere kerstcocktail met cranberry en gin

Simpele en frisse garnalencocktail met granaatappel en limoen

Recept: lekkere kerstcocktail met cranberry en gin

Overheerlijke virgin cocktail met limoen en kokos

Recept: lekkere kerstcocktail met cranberry en gin

Een heerlijke suikervrije kerststol voor de feestdagen!