Een kikkererwten paprika curry met verse pompoen en avocado voor onderweg. Een smakelijke maaltijd die ook nog eens door de kikkererwten mega goed vult. Daarnaast zijn er allemaal maar natuurlijke en verse ingrediënten en kruiden te vinden. Weg met die pakjes en zakjes want deze curry is puur natuur. Aan de slag!

Bereiding kikkererwten paprika curry met verse pompoen

  1. Spoel de kikkererwten goed af. Je zult zien dat er veel vanaf komt wat overbodig is
  2. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  3. Snijd de pompoen en kook ze gaar in ongeveer 15 minuten op hoog vuur
  4. Verwijder de schil van de ui en bak samen met wat knoflook in de wokpan
  5. Voeg hier vervolgens de in stukjes gesneden zoete punt paprika en courgette aan toe
  6. Wok voor een aantal minuten en voeg ondertussen de beetgaar gekookte pompoenblokjes toe samen met de kikkererwten
  7. Strooi er kurkuma en kerrie overheen
  8. Giet hier de kokosmelk bij met wat peper
  9. Laat even pruttelen zodat de kruiden goed in de kokosmelk trekken
  10. Snijd de avocado volgens deze aanwijzingen
  11. Giet de rijst af
  12. Maak je bakje of bord op volgens de afbeelding
  13. Als finishing touch knijp je er een wat sap van een citroen over uit

TIP: Zorg ervoor dat je wat kikkererwten apart houdt. Deze gebruik je buiten de curry om als extra smaakmaker. Strooi er eventueel ook nog wat fijngehakte koriander overheen.

Smakelijk!

Bekijk ook

Kikkererwten paprika curry met verse pompoen to go

Begin de herfst goed met curry kokos pompoensoep

Kikkererwten paprika curry met verse pompoen to go

Heerlijke Indiase curry met rode linzen!

Kikkererwten paprika curry met verse pompoen to go

Heerlijke vegan kikkererwten curry met zoete aardappel