Als je denkt dat je chiazaad alleen maar voor in je smoothie of over je yoghurt kan gebruiken, dan heb je deze superfood nog niet optimaal gebruikt. Met chiazaad kun je namelijk ook heerlijke pudding maken. Krijg je nu flashbacks naar die smerige pudding uit kuipjes die je vroeger van je oma kreeg? Dan moet je deze herinnering even gauw van je af schudden, want met dit recept, maak je een heerlijk kokos chia puddinkje.

Ideaal voor als je je ontbijt routine wat meer leven in wilt blazen. Het enige nadeel van het puddinkje? Het moet even een paar uur in de koelkast staan, dus je moet je ontbijt wel al de avond van te voren maken. Voordeel? Dat is heel erg snel gedaan met dit simpele en snelle recept.

Bereiding chia pudding

  1. Pak een bakje
  2. Doe hier het chiazaad, de kokosrasp, zoetstof, vanille extract en het snufje zout in.
  3. Voeg de kokosmelk toe en roer goed.
  4. Zet de pudding minimaal 3 uur in de koelkast staan.
  5. Serveer met fruit zoals bijvoorbeeld blauwe bessen of frambozen en besprenkel met kaneel.

Zo simpel is het!

Eetsmakelijk