Zin in een lekkere lunch, maar toch low carb? Dan is dit recept voor een koolhydraatarme fish taco bowl perfect voor jou. Dit receptje is koolhydraatarm doordat je de rijst met bloemkoolrijst vervangt. Het lijkt qua structuur op gewone rijst, maar heeft daarentegen veel minder koolhydraten en juist veel verschillende vitamines. Door ook de kabeljauw toe te voegen, krijg je meteen eiwitten binnen. Dat maakt de lunch supergezond, en vullend. Lees hier hoe je het lekkere recept kan maken.

Bereidingswijze

  1. Verwarm een wokpan en roerbak de bloemkoolrijst 5 tot 10 minuten.
  2. Verhit een bakpan met een scheut olijfolie en bak de kabeljauw op een middelhoog vuur totdat beide kanten goudbruin zijn.
  3. Doe de rijst, de koolsla en de mais in een kom en meng de Mexicaanse kruidenmix erdoorheen.
  4. Snijd de avocado in plakjes en voeg deze bij de rijst, koolsla en rijst.
  5. Voeg de gebakken kabeljauw toe in de kom.
  6. Besprenkel de bowl met citroensap en voeg sour cream toe.
  7. Leg als garnering stukjes koriander, jalapeño pepers en taco chips bovenop de bowl.

Tip: je kan de kabeljauw ook vers gebakken op de markt halen, in plaats van hem zelf te bakken.

Eet smakelijk!

Zie ook

Recept: koolhydraatarme fish taco bowl met bloemkoolrijst

Vegetarische Shakshuka met oranje groenten (koolhydraatarm)

Recept: koolhydraatarme fish taco bowl met bloemkoolrijst

Zo maak jij zelf een heerlijke pizza met een koolhydraatarme bloemkool bodem

Recept: koolhydraatarme fish taco bowl met bloemkoolrijst

Koolhydraatarm: Vegetarische ei-muffins