Ben je op zoek naar een lekker en gezonde maaltijd voor vanavond? Dan is kool jouw ultieme way to go. Wist je bijvoorbeeld dat kool het risico op diabetes, obesitas, hart-en vaatziekten en overlijden verkleint?

Deze standaard Hollandse koolsalade met kool, appel en rozijnen maken we extra lekker met een zilte twist van verse zeekraal. Een heerlijke, verfrissende en vooral eiwitrijke salade die perfect past bij de zomerse, plantaardige barbecue. Plantaardig barbecueën met een Hollandse koolsalade, zo kan het ook!

Bereiding koolsalade

  1. Stoom eerst de zeekraal voor ongeveer drie minuten.
  2. Meng dan de mayonaise met het citroensap in een grote kom. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en schep om.
  3. Het is bovendien het lekkerste als je de salade even laat staan, zodat alle smaken kunnen worden opgenomen.
  4. Et voilà: jouw superhealthy salade met zeekraal is ready to serve!

Tip: lekker voor bij de vegan BBQ!

Lees ook

Hollandse koolsalade met zeekraal

Vegan BBQ: gepofte zoete aardappel met tofu geitenkaas en gekarameliseerde pecannoten

Hollandse koolsalade met zeekraal

Simpele vleesvervangers om duurzamer te eten

Hollandse koolsalade met zeekraal

Vegan BBQ pizza met rode linzen tomatensaus

Hollandse koolsalade met zeekraal

Vegan: Portobello miso burger met guacamole