Voor de veganisten en vegetariërs kan het soms best lastig zijn om elke dag weer een vega lunch te bedenken. Daarom blijven ze vaak hangen aan één simpele, lekkere en gezonde lunch – waar niks mis mee is – terwijl er genoeg keuze is. Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijke koolwraps met vegetarisch gehakt en radijsjes. Makkelijk om te maken en mee te nemen naar bijvoorbeeld werk of school. Benieuwd naar het recept? Dat vind je hier.


Bereidingswijze koolwraps met vegetarisch gehakt en radijsjes:

  1. Breng eerst een grote pan met water aan de kook. Haal ondertussen 2 bladeren per persoon van de kook. Kook deze in delen voor 2 minuten. Spoel ze af met koud water, laat ze uitlekken en dep ze droog met een keukenpapier.
  2. Schil en rasp vervolgens de gember. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vegetarische gehakt en de gember voor 4 minuten op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met de sojasaus.
  3. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd deze in plakjes. Je kunt de zaadlijsten met een lepel verwijderen, maar dit hoeft niet per sé. Snijd ook de radijs in plakjes.
  4. Schep het gehaktmengsel, de komkommer en radijs op een stevig deel van de kool en rol deze op tot de helft. Laat de zijkanten open. Serveer de koolwraps met groenten. Eetsmakelijk!

Meer vegetarisch:

Heerlijke koolwraps met vegetarisch gehakt en radijsjes

Recept: vegetarische tajine van kikkererwten en kastanjes

Heerlijke koolwraps met vegetarisch gehakt en radijsjes

Houd je vast: Mora en de Vegetarische Slager introduceren de vegetarische frikandel

Heerlijke koolwraps met vegetarisch gehakt en radijsjes

Recept: heerlijke vegetarische curry met gember