Deze koude Mexicaanse salade met quinoa en homemade guacamole staat echt in 15 minuten op tafel. Een paar handelingen en je kan al genieten. Heerlijk toch als je uit je werk komt, geen moeite maar wel verantwoord kunnen genieten mét heel veel smaak. De kleurtjes in de salade zorgen voor al die mooie smaken. Want zoals wij dat vaak zeggen ‘kleur = smaak’. En weetje wat het grootste bijkomende feestje is van deze maaltijd? On top voeg je wat huisgemaakte guacamole toe. Nou, bij mij loopt spontaan het water in de mond dus ik weet gelukkig al er wat vanavond op het menu staat.

Zet deze stappen voor een perfecte Mexicaanse salade

  1. Volg de stappen hoe de quinoa gekookt moet worden op de verpakking. Vergeet niet om de quinoa goed af te spoelen!
  2. Bereid in de tijd dat de quinoa kookt de homemade en healthy guacamole.
  3. Snijd de rode ui in kleine en gelijkmatige stukjes.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd hem samen met de zoete punt paprika en tomaat in reepjes.
  5. Giet de kidney bonen af. Ditzelfde doe je met de maïs.
  6. Neem een salade kom en voeg hier allereerst de gekookte quinoa aan toe.
  7. Bedek de quinoa vervolgens met de kidney bonen, maïs, fijngesneden rode uitjes, zoete punt paprika, komkommer en tomaat.
  8. On top mag je een flinke dot guacamole toevoegen.
  9. Strooi er nog een goede snuf peper en zout overheen.

Klaar is je heerlijke salade.

Eet smakelijk!

Andere opties met linzen

Koude Mexicaanse salade met quinoa en homemade guacamole

De ultieme linzensalade met spruitjes en pompoen

Koude Mexicaanse salade met quinoa en homemade guacamole

In de Mexicaanse mood? Maak dan deze chili sin carne wraps