Lactosevrije yoghurt, gelukkig is dit in mega opkomst want steeds meer mensen mijden producten waar melk in zit. Dit om allergie redenen, maar ook spelen de gezondheidsredenen een steeds grotere rol. Deze yoghurt variant is in ieder geval heerlijk in combinatie met een overheerlijke crumble. En ja, niet een apple crumble maar een kaki crumble met een smaak die in de buurt komt van meloen, perzik en banaan. Grote kans dat jij nog nooit van een kaki crumble hebt gehoord, maar na vandaag, morgen of ergens deze week ga jij hier zeker mee aan de slag. Een nieuw en bovenal origineel ontbijtje is nooit verkeerd.

Zo bereid je deze lekkere crumble met kaki’s

Verwarm de oven voor op 200 graden.

  1. Schil het kaki fruit en snijd het in kleine blokjes.
  2. Neem een geschikt klein ovenschaaltje en verdeel het fruit.
  3. Je kan gebruikmaken van bloem, maar om het net even iets gezonder te maken gebruiken wij havermeel. Let op dat de structuur van dit recept verandert wanneer je geen gebruikmaakt van bloem.
  4. Pak een kom en meng hier het havermeel samen met de kokosolie, kokosbloesemsuiker, fijne havervlokken en fijngehakte pecannoten in.
  5. Kneed het tot een kruimelige deegbal.
  6. Om het af te maken verdeel je de kleine kruimelige deegbal over het kaki fruit.
  7. Schuif de kaki crumble voor plusminus 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de kaki crumble uit de oven en voeg er een goede schep lactose vrije yoghurt aan toe. Houd jij van kokosyoghurt? Perfect, maar wil jij toch gaan voor een andere yoghurt variant? Het is volledig aan jou.

Geniet van je ontbijtje!

Bekijk ook

Lactosevrije yoghurt met een originele kaki crumble

Vitaminerijk ontbijt, wie wilt dat nou niet?

Lactosevrije yoghurt met een originele kaki crumble

Suikervrij ontbijt: Aardbeien-haver yoghurt