Vandaag staat een heel lekker recept voor jullie klaar. Zin in een lekker avondmaaltje? Dan is dit recept een hele goede aanrader. De combinatie van couscous met falafel is erg lekker. Het kost even wat werk, maar daarna heb je ook wat! Wij zeggen: genieten maar!

Bereiding couscous met falafel

  1. Begin eerst met het bereiden van de falafel.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine. Voeg vervolgens de knoflook en het grofgesnipperde sjalotje toe. Mix het dan tot een stevige massa.
  3. Voeg daarna de peterselie, 1/2 ei, cayennepeper, komijn en peper en zout toe. Mix dat nog even kort door.
  4. Pak dan 1 eetlepel van het kikkererwtenmengsel en rol deze vervolgens door de bloem en door je handen totdat je ongeveer 12 balletjes hebt gemaakt. Mocht het zo zijn dat je het mengsel moeilijk kunt rollen voeg dan een beetje paneermeel toe zodat het wat steviger word.
  5. Bewaar de balletjes zolang in de koelkast.
  6. Doe een sjalotje in een pan met een beetje olijfolie. Giet er 500 ml water bij.
  7. Breng het dan aan de kook en voeg het groentebouillonblokje toe.
  8. Als de bouillon kookt zet je het vuur uit en voeg je de couscous toe. Leg een deksel op de pan en laat de couscous minimaal 5 min wellen.
  9. Roer dan de couscous los en voeg een beetje komijn toe.
  10. Snijd de tomaatjes en de komkommer doormidden, doe de feta en koriander in stukjes en meng de couscous.
  11. Doe de deksel op de pan zodat de couscous nog een beetje warm blijft.
  12. Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan tot ongeveer 170 graden.
  13. Frituur de balletjes ongeveer in 5 min goudbruin.
  14. Roer vervolgens de yoghurt met de gedroogde munt.
  15. Serveer de couscous met de falafel en de muntsaus.

Tip: voor een snelle variant kun je ook kant en klaar falafel balletjes kopen.

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Falafel burger in een jasje van sla

Platbrood met falafel, koolraap en yoghurt

Je gezonde falafel maak je zelf (vegetarisch)