Een lekkere gezonde hamburger, aan iedereen aan te raden! Meergranenbrood in plaats van een hamburgerbroodje, hamburger wordt steak tartaar en geen mayo maar hummus en salsa. Soms moet er ook wel een beetje plaats zijn voor iets ongezonders, maar wel iets heel lekkers!

Bereiding gezonde hamburger

  1. Snijd de courgettes en tomaten in plakjes van 0,5 cm en snijd de knoflook fijn. Pureer de knoflook en de helft van de rucola met een staafmixer. Brengt het op smaak met een beetje peper.
  2. Verhit de pan. Doe wat rucolaolie over de plakjes courgette en tomaat en gril de courgette in 4 min. bruin en keer het halverwege.
  3. Gril de tomatenplakjes 1 min. en keer halverwege. Verdeel de rest van de rucolaolie over de groenten en schep om zodat ze rondom bedekt zijn. Laat de grillpan op het vuur staan.
  4. Besmeer de tartaartjes met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 10 min. rosé. Keer ook deze halverwege.
  5. Halveer ondertussen de broodjes en bestrijk de onderste helften met de hummus. Verdeel de rest van de rucola over de broodjes en beleg met een paar plakjes courgette en tomaat. Leg op elk een tartaartje en schep er 1 el salsa op.
  6. Beleg met nog wat courgette en tomaat. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de overige courgette en tomaat.

Tip: Voeg voor extra pit 1 el jalapeños (pepers) toe aan de rucolaolie voordat je deze pureert.

Eet smakelijk!