Zoek jij een lekker recept voor pasen? Dan zit je bij dit gerecht helemaal goed! Op een paastafel mag een heerlijke quiche natuurlijk niet ontbreken. Het kost weinig moeite om te maken, het is lekker om uit te delen als je gasten hebt en als je over hebt is het geen probleem; de volgende dag is het alsnog heerlijk, ook koud. Smullen maar!

Bereiding quiche met salami en puntpaprika

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Vet daarna de springvorm in.
  2. Leg de deegplakjes op elkaar en rol dit vervolgens uit tot een ronde plak. Bekleed de springvorm met het deeg.
  3. Snijd de paprika’s door de helft, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes.
  4. Snijd ook de salade-ui in ringetjes, de peterselie grof, de bieslook fijn en de salami in flinterdunne reepjes.
  5. Klop de eieren los met de melk en wat peper voor de smaak.
  6. Meng de paprika met de salade-ui, peterselie, bieslook, salami en kaas en schep in de vorm.
  7. Giet het eimengsel erover en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
  8. Laat de quiche 10 min. staan voor je hem aansnijdt.

Tip: Je kunt de rundersalami ook vervangen door gewone salami.


Probeer ook:

Gezonde quiche met gerookte kip en prei

Koolhydraatarme spinaziequiche met feta

Hartige mini quiches met broccoli en champignons