Als er iets is waar je van in de heerlijke winterse kerstsferen komen dan is het wel Glühwein. Dit heerlijke warme drankje kennen we natuurlijk van de kerstmarkten die we jaarlijks afstruinen, maar die uit de supermarkt smaakt allesbehalve hetzelfde. Daarom hebben wij een heerlijk recept voor jullie samengesteld zodat we ook op de kerstdagen kunnen genieten van ons favoriete december drankje.


Bereidingswijze Glühwein

  1. Schil de citroen en de sinaasappel. Probeer hierbij echt alleen de schil mee te nemen en behoudt zoveel mogelijk wit.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Meng nu de siaasappelsap met de citroen- en sinaasappelschillen en voeg ook de poedersuiker, kaneelstokjes, steranijs, het in tweeën gebroken vanillestokje en de kruidnagels toe.
  4. Doe het mengsel in een pan en laat zachtjes borrelen. Even wachten en het verandert in een wat dikkere plakkerige substantie.
  5. Doe nu eerst een beetje rode wijn erin en roer goed. Vervolgens giet je ook de rest van de fles erin.
  6. Even laten opwarmen in het pannetje en klaar!

Glühwein is ook heerlijk met een scheutje rum of amaretto en nog veel meer andere sterke dranken. Genieten maar!

Lees ook

De lekkerste Glühwein voor tijdens de feestdagen

Matcha Latte, een bijzondere variant op de latte macchiato

De lekkerste Glühwein voor tijdens de feestdagen

Vegan, lactose- én glutenvrij: Baileys Almande

De lekkerste Glühwein voor tijdens de feestdagen

Overheerlijke virgin cocktail met limoen en kokos