Hey jij! Het is weekend! En dus tijd voor een luxe en uitgebreid ontbijtje. Een eitje bakken is heerlijk maar het is niet heel speciaal. Mocht je inmiddels een beetje uitgekeken zijn op het simpele gekookte eitje of die eeuwige scrambled eggs, dan hebben wij de oplossing voor je. Dit receptje gaat daar namelijk verandering in brengen. Dus; verdient jouw lover wel wat extra’s dit weekend? Dan is dit luxe ontbijt recept helemaal wat voor jou! 

Fancy ontbijtje: groene asperges met ham en ei

Bereiding:

1. Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan. Pers de knoflook met een knoflook pers en voeg het toe aan de pan. Snijd de citroen doormidden en pers het citroen sap van één helft uit boven de pan. Rasp daarna de van de schil van de citroen en voeg ook dat toe aan de olijfolie in de pan.

2. Leg de asperges in de pan en bak deze tot ze een beetje zacht zijn. Haal de pan van het vuur en pak twee borden. Verdeel de asperges over de borden, ongeveer vijf asperges per bord. Pak ongeveer twee plakken serranoham per persoon en leg die sierlijk over de asperges heen.

3. In dit artikel gaan we er van uit dat je de eieren al gepocheerd hebt omdat dat iets langer duurt dan een normaal ei. Geen idee hoe je dat moet doen? In dit artikel lees je hoe je een perfect gepocheerd eitje maakt. Als je de eieren gepocheerd hebt, kan je naar stap 4 gaan.

4. Leg de gepocheerde eieren op de serrano ham. Top het geheel af met wat geraspte Parmezaanse kaas. Serveer eventueel met wat geroosterd brood. Eettip! Snijd met een mes door het gepocheerde eitje heen en laat het eigeel stromen over de ham en asperges. Mmm!

Dat is nog eens de dag FRESHHH beginnen! 😉