Het is natuurlijk ontzettend makkelijk, die potjes in de supermarkt. Alleen we weten allemaal dat er tegenwoordig vaak meer troep in die producten zit dan je zou denken. Suikers, E-nummers en extra zout, drie dingen die je het beste kunt vermijden. Daarom is het slim om die potjes wat vaker aan de kant te schuiven en je eigenlijk, lekkere, verse, E-nummer vrije, sauzen en smeersels te maken. Je kunt deze pesto zelfs in wat grotere porties maken. Deze porties vervolgens in een weckpot doen (giet er wel een klein laagje olijfolie overheen) en zo kan je de pesto twee tot drie maanden in de koelkast bewaren.

Bereiding van de pesto

  1. Mix de basilicum, peterselie, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie en wat peper in zout in een kom.
  2. Maak dit zo fijn mogelijk met een staafmixer of een vijzel. (Als je een keukenmachine hebt, kun je deze daar ook goed voor gebruiken.)
  3. Proef, voeg vervolgens extra pijnboompitten, peper of zout naar smaak toe.
  4. Eet met verse bereidde pasta, op een Italiaanse bol of gebruik bij de borrel als tapenade of probeer hem eens bij dit heerlijke zalm recept!

Eetsmakelijk!