Met de verjaardag van onze koning voor de deur is het weer tijd om ons in de oranjesferen te begeven. Het is dit jaar heel anders dan we gewend zijn. Van een hossende menigte op de mooiste meezingers is nog even geen sprake. Des te meer reden om deze gelegenheid aan te pakken om er een klein feestje van te maken. Hoe leuk is om een oranje borrelplank voor koningsdag op tafel te zetten? Wij geven je hier alle inspiratie om deze helemaal zelf te maken. 

1. Think smart!

Een oranje borrelplank voor koningsdag maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Denk aan producten die van zichzelf al oranje zijn. Selecteer een aantal oranje groenten op te dippen in oranje hummus en borrelhapje 1 heb je al geregeld. En het is nog gezond ook!

oranje borrelplank voor koningsdag
gewoonhanne.nl

 

2. Kaasjes

Wat is een borrelplank zonder kaas? Precies, wij vinden dat dit niet mag ontbreken. Er zijn een aantal kaasjes met een oranje korst. Deze Franse kazen zijn allemaal bij de gewone supermarkt verkrijgbaar.

  • Port Salut, een zacht en toegankelijk kaasje die iedereen lekker vindt.
  • Chaumes, een romige Franse kaas maar iets pittiger dan de bovengenoemde.
  • Oude kaas, de gewone Hollandse oude kaas is heerlijk en hoort zeker op deze oranje borrelplank thuis.

3. Zoete aardappelfriet

Maak zelf zoete aardappelfriet die natuurlijk al oranje van zichzelf is. Misschien makkelijker om naast de borrelplank in oranje puntzakken uit te delen. Maar superleuk om ook iets warms te serveren toch?

oranje borrelplank voor koningsdag
Amyshealthybaking.com

4. Servies doet een hoop

Haal al je oranje schaaltjes, kopjes en bordjes uit de kast. Haal oranje servetten en Hollandse vlaggetjes in huis. Decoreer je borrelplank hiermee. Hierdoor zorg je dat je borrelplank een flinke oranje uitstraling heeft zonder dat ieder hapje per se oranje hoeft te zijn.

5. No chips no party

Paprikachips en Doritos zijn natuurlijk ook oranje en vallen altijd in de smaak bij jong en oud. Daarnaast kost het vullen van een bakje chips natuurlijk nauwelijks tijd. Wat ons betreft ideaal om je borrelplank mee te vullen!

oranje borrelplank voor koningsdag

6. Borrelnootjes

Bij ieder echt Hollands feestje horen de borrelnootjes op tafel te komen. Ze passen perfect bij het oranje thema van je borrelplank!

We hopen je zo al een beetje in de oranje sferen te hebben kunnen brengen. Maar hoeft het van jou niet per se oranje? En vind je het wel belangrijk dat al je hapjes vegetarisch zijn? Dan is deze vegetarische borrelplank echt iets voor jou!

7. California roll

Ben jij gek van sushi? Dat komt mooi uit, want deze California roll is vanbuiten gehuld in viseitjes en krijgt daardoor een oranje kleur. Check hieronder het filmpje hoe je deze moet maken!

We hopen dat je zo al een beetje in de oranje sferen bent gekomen. Het is immers een nationale feestdag en wij vinden dat dat hoe dan ook gevierd moet worden. Voor meer borrelhapjes inspiratie kun je bij dit artikel terecht. Fijne koningsdag!