Bananenbrood is een heerlijke traktatie en handig om mee te nemen naar werk. Het bakken mislukt eigenlijk nooit. Bovendien kan je met bananenbrood eindeloos variëren, denk aan verschillende soorten noten.

Bereiding bananenbrood

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Meng de bananen met de dadels met een mixer tot een glad beslag.
  3. Klop in een andere kom de eieren en voeg wat zout toe. Meng dit vervolgens met de bananenpuree.
  4. Voeg dan het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
  5. Voeg ook het bakpoeder toe en meng het tot een glad beslag.
  6. Roer als laatste de ongebrande noten erdoor.
  7. Giet dan het mengsel in de cakevorm en zet het in de oven. Bak het 45-50 minuten.
  8. Mocht de bovenkant te donker worden, dek het dan af met bakpapier.
  9. Check of het brood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Als deze schoon en droog is als je hem eruit haalt is het brood klaar.
  10. Laat het brood dan afkoelen op het rooster.

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Glutenvrij dadelbrood met quinoa en banaan

Homemade: Vegan naanbrood

Heerlijke pompoen brood met banaan en cacoa nibs!