Het is een feit: mac & cheese is onze favoriete guilty pleasure. Een lekkere winterse maaltijd die ook nog eens binnen no-time gemaakt is. Nu kan je het net als bij iedere pasta helemaal naar eigen smaak bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van mac & cheese met paddenstoelen? Check hier het recept!


Bereidingswijze mac & cheese met paddenstoelen:

  1. Pel de knoflook en de sjalot en snijd deze fijn.
  2. Kook alvast de macaroni volgens de instructies op de verpakking. Ondertussen rasp je de Parmezaanse en de belegen kaas.
  3. Maak nu de paddenstoelen schoon en snijd deze in plakjes. Deze bak je vervolgens met een scheutje olie voor een paar minuten. Voeg naar smaak een snufje peper en zout toe.
  4. Snijd nu repen van de gegrilde paprika’s. De lente-uitjes maak je schoon en snijd je in stukjes.
  5. Verwarm de oven vast voor op 180 graden en verhit ondertussen de boter in een pan. Doe hier de knoflook en de sjalot in. Voeg hierna ook de bloem toe en laat een paar minuten fruiten.
  6. Hierna voeg je de melk toe in de pan. Dit breng je al roerend aan de kook en hierna voeg je ook de geraspte kaas er doorheen. Wacht tot de kaas goed is gesmolten en het een mooi mengsel is geworden.
  7. Meng nu de macaroni, kaassaus, paddenstoelen, paprika’s en lente-uitjes door elkaar. Leg het mengsel in een ovenschaal en strooi de panko er overheen.
  8. Bak nu zo’n 30 minuten af in de oven en je hebt een heerlijke variatie op de geliefde mac & cheese.

Lees ook

Recept: mac & cheese met paddenstoelen

Recept: heerlijk winterse springrolls met zelfgemaakte saus

Recept: mac & cheese met paddenstoelen

Stamppotseizoen: Stamppot met Prei en Brie

Recept: mac & cheese met paddenstoelen

Recept: kip met sinaasappel en honing