Het is zomer, dus tijd om de meest frisse, zomerse en tropische ontbijtjes uit te proberen! Deze chiapudding met mango, kokos en een vleugje kurkuma zijn wat ons betreft het perfecte begin van een zonnige dag. Naast fris, zoet en lekker zijn ze namelijk ook nog eens heel gezond! Lees snel verder om er achter te komen hoe je dit verrukkelijke ontbijtje zelf kan maken.


Let op: chiazaad moet eerst even weken (minstens 4 uur) voordat je de chiapudding kan eten. Maak het daarom de avond van te voren, zodat je ontbijtje ’s ochtends meteen klaar staat!

Bereidingswijze mango chiapudding met kokos en kurkuma

  1. Doe de kokosmelk, maple siroop en chiazaad in een een glas of potje en roer het door elkaar. Laat dit minstens 4 uur of de hele nacht weken.
  2. Om twee lagen te creƫren kun je de door de eerste laag een vleugje kurkuma mengen. De bovenste laag doe je dan zonder kurkuma.
  3. Bedek de chiapudding vervolgens met kokosvlokken, verse rijpe mango en eventueel wat bijenpollen voor extra zoete smaak.
  4. Geniet van je mango chiapudding!

Probeer ook eens deze chiapudding in peanutbutter jelly stijl!