Houd je wel van een stevig ontbijt? Dan moet eens ontbijten op z’n Mexicaans-Amerikaans. Deze mexicaanse burrito’s zijn om je vingers bij af te likken! Wellicht slim om vervolgens een wat lichtere lunch te nemen, want dit zijn wel behoorlijk stevige rollen. In de tortillavellen zit een heerlijke mix van eieren, bonen, tomaten en kaas verpakt. Liever je vertrouwde havermoutje als ontbijt? Deze burrito’s zijn natuurlijk ook als lunch of avondmaal te maken.

Bereiding Chili

  1. Pel de rode ui en snipper hem in fijne stukjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjes pan op een matig vuur.
  3. Bak de stukjes ui glazig en voeg vervolgens de geperste knoflook toe.
  4. Schil en rasp het stukje gember. Roer de verse gember door de stukjes ui.
  5. Kruid de uien met de gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en korianderpoeder.
  6. Roer en laat alles even goed karameliseren. Zo geven de specerijen extra aroma af.
  7. Voeg een scheutje hete chilisaus naar smaak toe.
  8. Laat de rode bonen uitlekken en roer ze door de gekruide mix.
  9. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe. Zet het vuur zacht en houd de saus warm.

Bereiding roerei met tomaat

  1. Halveer de kerstomaatjes.
  2. Breek de eieren in een schaal en kluts ze los met een vork.
  3. Kruid de eieren vervolgens met een beetje peper en zout.
  4. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier een el olijfolie in.
  5. Doe de halve tomaatjes in de pan en laat ze een minuut bakken.
  6. Schenk de geklutste eieren over de tomaten en roer voorzichtig met een pannenlikker.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Als je het lekker vind kun je eventueel wat kaas toevoegen terwijl de eieren stollen.

Samenstellen burrito’s

  1. Verwarm een droge koekenpan op hoog vuur.
  2. Leg de tortilla’s hierin en warm ze op (let op, dit gaat vrij snel!)
  3. Leg de tortilla op een groot bord.
  4. Snijd de avocado in plakjes, leg deze op de torilla’s.
  5. Schep in het midden het roerei met tomaatjes en schep er nadien enkele lepels saus met rode boontjes over.
  6. Rol de tortilla voorzichtig op tot een stevige ‘burrito’. Snij de rol doormidden
  7. Serveer de buritto’s met een schep verse guacamole!