De mimosa is de perfecte cocktail voor bij de brunch. Het drankje is heel makkelijk om te maken, het bevat namelijk maar 2 ingrediƫnten en is binnen 5 minuten klaar. Daarbij is de mimosa ook nog semi gezond te noemen als je het alcoholische gedeelte even vergeet: hij bestaat voor de helft uit sinaasappelsap. Er bestaat dan ook geen idealer drankje voor jouw paasbrunch want de mimosa heeft ook nog eens de perfecte paaskleur!

Bereidingswijze

  1. Kies 4 mooie glazen uit. Traditioneel wordt een mimosa uit een flute gedronken maar dit drankje ziet er ook leuk uit als hij in een whiskyglas wordt geserveerd.
  2. Pers de sinaasappelsap en verdeel over de 4 glazen. Gebruik je jus uit een pak? Zorg dan dat je hem eerst goed schud zodat het sap niet meteen gaat scheiden in het glas.
  3. Vul de rest van het glas met prosecco. Wij houden hier de verhouding 50/50 aan maar dit kun je natuurlijk naar smaak aanpassen.
  4. Om de cocktail wat extra’s te geven kun je een scheutje sinaasappellikeur toevoegen. Dit maakt de cocktail natuurlijk wel iets sterker en zoeter maar wij vinden dit een hele lekkere toevoeging.
  5. Garneer de cocktail met een schijfje sinaasappel op de rand van het glas en je mimosa is klaar!

Wil je hiernaast ook een leuke mocktail serveren voor de minderjarigen of mensen die de alcohol liever even overslaan? Verse jus in een flute ziet er natuurlijk ook altijd al feestelijk uit, maar je kunt ook deze zomerse virgin cocktail met limoen en cocos maken! Mimosa’s zijn, zoals we al zeiden, ‘semi gezond’ maar deze 3 cocktails zijn helemaal caloriearm en superlekker.