Is het tijd voor ontbijt maar zit je met je hoofd meer bij het dessert? Dan is dit het recept voor jou! Deze gezonde ontbijtsmoothie zit vol met gezonde ingrediënten maar heeft de smaak van een heerlijk toetje. Met de pindakaas en banaan in deze smoothie heb je genoeg energie om de ochtend aan te kunnen. Daarnaast geeft de kaneel deze smoothie een kruidige twist. Wist je trouwens dat kaneel een soort van natuurlijk medicjin is? Het werkt onder andere tegen hoofdpijn en het verhelpt ontstekingen. Beter kun je de dag wat ons betreft niet beginnen! Lees snel verder voor het recept.


Bereidingswijze

  1. Doe de banaan, plantaardige melk, pindakaas, honing en kaneel in de blender. Mix het tot je een glad mengsel krijgt.
  2. Voeg er vervolgens twee ijsblokjes aan toe en laat de blender nog een keer zijn werk doen.
  3. Doe de smoothie in een glas en strooi er nog wat extra kaneel over heen.
  4. Geniet ervan!

Tip: Doe je bananen zodra ze rijp zijn in de vriezer. Je kan ze zo tot wel 3 maanden bewaren en wanneer je je smoothie wil maken heb je perfecte rijpe koude bananen. Zo is je ontbijtsmoothie extra smaakvol en super fris!

Nog een tip: Gebruik voor dit recept natuurlijke pindakaas. Dus geen pindakaas uit de supermarkt waar allerlei stoffen aan zijn toegevoegd. Maak je pindakaas zelf of koop natuurlijke pindakaas in de winkel!

Ook lezen: Basisrecept om je ontbijtsmoothie te maken