Voor iedereen die dacht dat vegan eten gezonder was: DIKKE DUIM omlaag. Ik ben op zoektocht gegaan naar lekkere vegan producten en raad ‘es? De lekkerste koekjes zijn, jawel jawel, vegan. En ineens lust ik koekjes. En vegan snoepjes. En… he ach, als de rest gezond is, noem ik dat balans. Nu voel je hem al aankomen, want Mr. Oreo is, jazeker, OOK vegan!  Hoogste tijd om deze mister maar eens te gaan verwerken in een van m’n favoriete zondagse ontbijtjes, and I can tell: it’s FIIINE!


Bereiding oreo pancakes

  1. Mix het volkorenmeel in een kom met 60 milliliter plantaardige melk, 1 theelepel griesmeel, de baksoda, agavesiroop en olie.
  2. Verpulver het zwarte gedeelte van de Oreokoekjes met een vijzel tot kruim en meng dit door het pannenkoekenmengseltje heen.
  3. Houd het witte deel van de koekjes apart.
  4. Bak de pannenkoeken stuk voor stuk in wat olie en maak er een mooi stapeltje van.
  5. Plaats ondertussen de witte gedeeltes van de koekjes samen met een eetlepel plantaardige melk en 1 theelepel griesmeel in de magnetron tot het een stevig, vloeibaar papje is geworden.
  6. Schenk het ‘sausje’ over het pannenkoek torentje en verkruimel er eventueel nog wat extra Oreo koekjes over.

Bon appétit!

Leuke note: Sinds vorige week deelt Naomi vaker heerlijke receptjes op Freshhh, dus houd ons vooral in de gaten én volg deze leuke foodie op Instagram @myfitfoodkitchen en Facebook; myfitfoodkitchen.


Probeer ook:

Heerlijke espresso brownies met pistachenoten van Naomi!

Healthy mini pancakes met cream cheese en gerookte zalm

Gezonde bananen pannenkoekjes met maar 3 ingrediënten! (lactose vrij)