Een frisse salade van parelcouscous met blauwe kaas en meloen. Dit is op een zonnige dag natuurlijk niet verkeerd. Wij gebruiken bij deze salade geen ‘fijne’ couscous maar ‘grove’ couscous die je echt kunt aanzien als een soort parel. Vandaar ook parelcouscous. Deze couscous is heerlijk in combinatie met blauwe kaas en meloen. Dus voor de kaas liefhebbers, hier een recept waar jij een sprongetje van geluk bij maakt.

Benodigdheden

  • Ijsschep

Bereiding salade van parelcouscous met blauwe kaas en meloen

  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Snijd de groene Galia meloen open. Naar smaak schep je met een kleine ijsschep de hoeveelheid bolletjes uit het vruchtvlees
  3. Was de groene druiven samen met de munt zorgvuldig
  4. Scheur de blauwe kaas in kleine stukjes
  5. Giet de parelcouscous af
  6. Verdeel de rucola over het bord en schep hier de parelcouscous overheen
  7. Vervolgens verdeel je de meloen, druiven en blauwe kaas over de parelcouscous
  8. Als finishing touch voeg je er nog wat muntblaadjes aan toe en strooi je er fijngehakte walnoten over

En klaar is deze overheerlijke salade!

Bekijk ook

Salade van parelcouscous met blauwe kaas en meloen

Salade met buffalo mozzarella: lekker en gezond

Salade van parelcouscous met blauwe kaas en meloen

Salade met feta, olijven en rode ui: lekker en gezond