Vegan eten hoeft lang niet moeilijk te zijn en er bestaan dan ook talloos veel simpele vegan recepten. Neem bijvoorbeeld dit gerecht. De avocado pesto heb je in een handomdraai gemaakt. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de pasta en boontjes koken. That’s it! Simpeler kan bijna niet. Dit avocado pasta gerecht is typisch een gerecht voor als je een lange werkdag hebt gehad en geen zin heb om nog lang in de keuken te staan. Binnen 15 minuten staat je eten op tafel.

Bereiding avocado pasta

  1. Zet 2 pannen water op het vuur. 1 grote pan voor de pasta, 1 kleinere voor de tuinbonen.
  2. Zodra het water in de grote pan kookt, bereid je de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Kook de tuinbonen in de kleine pan, laat ze afkoelen en dop ze.
  4. Doe de avocado, knoflook, olijfolie, zout, limoensap, pijnboompitten en basilicum in een kom en gebruik de staafmixer om er een dikke saus van te maken. (of gebruik de keukenmachine)
  5. Proef, eventueel kun je naar smaak wat meer zout of citroensap toevoegen.
  6. Giet de pasta af en meng met de saus. Dien op met  de tuinbonen.
  7. Strooi er eventueel wat edelgist vlokken overheen.

Eet smakelijk

Deze arrabiata saus (vegan) voor bij de pasta heb je ook in een handomdraai gemaakt!