Lekker en gezond genieten van pastinaak frieten. Ze zijn zo verantwoord omdat deze variant is gemaakt van groente. Daardoor zijn ze ook nog eens koolhydraatarm. Daarnaast zie je het verschil niet tussen een normaal frietje van aardappel en deze variant van pastinaak. De kleur is namelijk exact hetzelfde en de smaak komt dicht in de buurt. Verder kunnen we hier niet zoveel woorden aan vuil maken want het beste is gewoon om die keuken vanavond in te duiken en aan de slag te gaan!

Bereiding van de pastinaak frieten

  1. Verwarm de oven alvast voor op ongeveer 190 graden.
  2. Verwijder de schil van de pastinaak met een dunschiller of kaasschaaf. Let altijd goed op met dit scherpe keukengerei.
  3. Het is de bedoeling dat je de pastinaak in repen gaat snijden. Denk aan de grote van een knapperig aardappel frietje.
  4. Neem een ovenplaat en verdeel ze, vervolgens besprenkel je ze met wat olijfolie. Dit doe je geheel op eigen gevoel. Zorg er in ieder geval voor dat ze niet aan zullen branden.
  5. Strooi er naar smaak wat peper en zout overheen.
  6. Schuif de ovenplaat voor plusminus 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven.
  7. Houd de frieten ondertussen goed in de gaten, het kan namelijk zijn dat ze wat hard gaan. Schep ze regelmatig even om.

Zie je dat de pastinaak frieten al eerder gaar en klaar zijn dan de aangegeven 25 minuten? Haal ze dan natuurlijk gewoon uit de oven.

Bekijk ook

Pastinaak frieten: verantwoord en gezond

Lekker en gezond snacken met deze pastinaak en wortel chipjes!

Pastinaak frieten: verantwoord en gezond

Heerlijke wortel pastinaak soep van Life By Iris