Dit zomerse op Griekenland geïnspireerde gerecht staat binnen een handomdraai op tafel! Je hebt er wel een grill pan voor nodig, maar dan heb je wel wat! Je kan dit recept lekker met z’n tweeën eten, maar je kan het ook makkelijk verdubbelen. Lees snel verder voor de bereidingswijze!


Bereidingswijze pita met gegrilde garnalen, courgette en tomaatjes

  1. Meng in een grote kom de knoflook, oregano, zout, versnipperde rode peper en olijfolie. Doe hier de garnalen, de courgette (in schijfjes) en de (gehalveerde) tomaatjes bij. Schud voorzichtig met de kom om alle ingrediënten goed met elkaar te mengen.
  2. Plaats een grillpan op hoog vuur en schenk er een beetje olijfolie in. Grill de garnalen, courgette en tomaatjes in de grillpan en draai ze vaak genoeg om. Doe dit ongeveer 6 minuten lang.
  3. Grill ondertussen ook de pita (in de oven of je tosti ijzer).
  4. Doe de gegrilde ingrediënten nu in een grote kom en giet er de sap van de tomaat uit je grill pan overheen.
  5. Verdeel het nu over twee bordjes met de twee pitabroodjes en maak af met de verkruimelde feta.

Probeer ook eens deze pitabroodjes met kikkererwten en yoghurtsaus