Eigenlijk eten we pitabroodjes zelden, maar ze zijn heel lekker en ook nog eens simpel te bereiden. Heb je zin in een lekkere lunch, zonder er te veel bij na te denken? Dan is dit pitabroodje met pittige kikkererwten en een frisse yoghurtsaus de perfecte optie.

Het doet je waarschijnlijk denken aan een broodje shoarma. Maar dan is dit gerecht zonder vlees en ook nog eens minder vet. Naast dat is het ook vegan! Eigenlijk overtreft dit gerecht dus een broodje shoarma.

Bereiding pitabroodjes met spicy kikkererwten

  1. Mix wat water en citroensap bij alle kruiden en roer dit goed door de kikkererwten.
  2. Bak daarna de kikkererwten kort in een koekenpan.
  3. Mix vervolgens voor de yoghurtsaus alle ingrediƫnten door elkaar en zet het daarna in de koelkast.
  4. Toast de pitabroodjes en snijd het daarna open.
  5. Schep de kikkererwten erin, samen met wat garnering (sla, bladspinazie, komkommer) en serveer het uit met de yoghurtsaus.

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Pita-pizza met avocado en ei!

Heerlijke vegetarische zoete-aardappelburger

Pita pizza met pompoen, zwarte bonen & avocado!