Rode rijst met linzen en maïs is perfect om in grote porties te bereiden. Prima als lauwwarme maaltijd en je kan het ook nog eens in bakjes bewaren voor dagen dat je het druk hebt. Hoe handig is dat? Heel handig al zeg ik het zelf. Het vooruit koken van maaltijden noemen we tegenwoordig ook wel mealpreppen. Op deze manier weet je zeker dat jij in drukke tijden gewoon gezond kunt eten. Waar wacht jij nog op?

Bereiding rode rijst met linzen en maïs

  1. Kook de volkoren rode rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Spoel de linzen en maïs zorgvuldig af onder de koude kraan
  3. Zet een pannetje met water op. Hier ga jij de linzen voor 2 minuten in opwarmen. Zorg dat de linzen net onder water komen te staan
  4. Spoel de komkommer af en snijd vervolgens in kleine blokjes. Hetzelfde geldt voor de cherry tomaatjes en zwarte olijven
  5. Snijd het bosuitje in kleine ringetjes en spoel vervolgens kort het zand ervan af
  6. Zet een pannetje met olijfolie op het vuur en roerbak de bosuitjes even kort tot ze zacht zijn
  7. Tijdens het roerbakken voeg je wat peper en zout toe naar eigen smaak
  8. Giet de volkoren rode rijst af. Dit doe je ook voor de linzen
  9. Verdeel het op een bord of op dezelfde manier zoals staat afgebeeld
  10. Besprenkel de ingrediënten tot slot met 1 eetlepels sesamolie

TIP: Ga jij de maaltijd bewaren? Zorg er dan voor dat je de ingrediënten even goed laat afkoelen voor je de maaltijd over de bakjes verdeelt. Oh ja, het is ook lekker om avocado aan de maaltijd toe te voegen.

Bekijk ook

Rode rijst met linzen en maïs: écht plantaardig genieten!

Een heel leuk hapje; salade in een glaasje

Rode rijst met linzen en maïs: écht plantaardig genieten!

Voorjaarssalade: Quinoa met gewokte groenten in a jar