Risotto is over het algemeen niet de meest lichte maaltijd die je kunt eten. Dat is jammer, want we zouden het eigenlijk elke dag wel willen eten. Gelukkig, voor onze mede risotto-liefhebbers hebben we nu een oplossing! In dit gezonde recept is de risotto vervangen door quinoa. Samen met de pecorino en de paddestoelen is dit een heerlijke maaltijd en doet het niet onder aan normale risotto. Lees snel verder voor het recept.


Bereidingswijze quinoa risotto

  1. Verwarm anderhalve tl olijfolie in een pan op middel hoog vuur. Bak hierin de fijngehakte prei ongeveer 4-5 minuten (tot ze zacht zijn). Schenk eventueel een beetje water in de pan als het te droog wordt.
  2. Voeg de kastanje champignons, tijm en een snufje zout toe en bak ongeveer 6-7 minuten. Voeg ook de knoflook toe en bak een minuutje mee. Roer de quinoa er door heen en bak het nog een minuut.
  3. Zet het vuur wat hoger en voeg de witte wijn azijn toe en laat het 1-2 minuten pruttelen. Als de azijn is opgenomen, kun je in 4 delen de groente bouillon toe. Laat het in totaal 25- 3o minuten zachtjes pruttelen, tot de quinoa zacht is geworden.
  4. Breng ondertussen een pannetje water aan de kook. Snijd de bovenkant van de prei en snijd de prei in twee stukken. Laat de prei ongeveer 3 minuutjes koken, giet ze dan af en laat ze even afkoelen.
  5. Zet vervolgens een grill pan op middel hoog vuur. Grill de prei in de grillpan (ongeveer 1- 2 minuten) tot je de strepen van de grillpan ziet.
  6. Roer de pecorino en de citroenrasp door de quinoa risotto. Verdeel over 4 bordjes en maak af met de prei, tijm, pecorino en wat citroen schijfjes.
  7. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer lekkere risotto recepten? Probeer dan eens de venkel risotto met ricotta en groene asperges of deze vegan risotto met courgette en basilicumsaus