We hebben hard gewerkt afgelopen week en het weekend komt er weer aan. Dat kunnen we niet anders vieren dan natuurlijk met een super -veel te- lekkere treat! Een treat die ook ontzettend lekker is met het steeds weer wat warmer wordende weer. Op het eerste gezicht  lijkt het een lang en moeilijk recept, maar eigenlijk valt dat reuze mee! Daarnaast kun je een hele tree met ijs-sandwiches in 1 keer maken, en heb je er meerdere dagen plezier van. Eet smakelijk alvast!

Foto: this rawsome vegan life

Bereiding brownie

  1. Maak de walnoten of de havermout fijn in de keukenmachine.
  2. Voeg de dadels en de cacaopoeder toe en maal tot het allemaal aan elkaar gaat plakken.
  3. Gebruik de helft van deze mix om de bodem van je cakeblik te bedekken.
  4. Dit is de onderkant van je sandwich.
  5. De rest van de brownie mix gebruik je later, nadat je het ijs hebt gemaakt.

Bereiding ijs

  1. Blend de bananen op hoge snelheid in een “high speed” blender of je keukenmachine.
  2. Duurt ongeveer 1 minuutje totdat het een super creamy, witte, schepijs achtige textuur krijgt.
  3. Smeer het ijs over de brownie bodem in het cakeblik en zit dit vervolgens een paar uur (2 a 3) in de vriezer.
  4. Na die 2 a 3 uur haal je het uit de vriezer en bedek je de laag ijs met de andere helft van de brownie mix.
  5. Zet het nu terug in de vriezer.

Bereiding chocolade

  1. Pak een grote kom, waar later een hele boel stukjes brownie/ijs-sandwich in passen.
  2. Klop in deze kom alle ingrediënten totdat er een glad geheel ontstaat.
  3. Pak het cakeblik uit de vriezer en haal de brownie/ijs-sandwich eruit.
  4. Snijd je sandwich in zoveel stukjes als je wilt en duw hier de ijsstokjes in.
  5. Dip je ijs-lolly’s nu in de chocolade, leg ze op een bordje en zet ze nog een laatste keer in de vriezer om ze hard te laten worden.

Als je ze wilt eten is het slim om ze eerst 10 minuutjes iets zachter te laten worden buiten de vriezer, dan zijn ze het aller lekkerst!

Enjoy!