De coronacrisis heeft op veel sectoren invloed, en dat geldt ook voor onze aardappelboeren. De horeca was één van de grootste afnemers van de boeren en die is de afgelopen maanden volledig weggevallen. Daarom willen wij de aardappelboeren een steuntje in de rug bieden en wat aandacht besteden aan de aardappel van eigen bodem. Vandaar dit heerlijke aardappelrösti recept. En de frisse yoghurt-kruidendip maakt het recept lekker ’s zomers.


Bereidingswijze aardappelrösti

  1. Schil de aardappelen en rasp ze in een kom. Hierna voeg je de bloem erbij en meng je het goed door elkaar.
  2. Pak nu een aparte kom en klop het ei samen met de bosui en doperwten. Hierna voeg je de aardappelrasp toe en meng je het goed door elkaar. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  3. Verhit een blokje Blue Band wikkel in een pan. Doe dit op middelhoog vuur.
  4. Zodra de Blue Band wikkel is gesmolten gebruik je twee eetlepels om vier hoopjes van het aardappelmengsel in de pan te doen. Druk ze hierna plat met de lepel zodat er röstischijfjes vormen.
  5. Bak de schijfjes voor zo’n 2 minuten aan beide kanten. De schijfjes aardappelrösti moet goudbruin van kleur zijn. Blijf dit herhalen tot je aardappelmengsel op is.
  6. de Griekse yoghurt doe je samen met de fijngesneden bieslook en peterselie in een kom. Meng het goed door elkaar en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel nu de aardappelrösti over de borden en serveer met de home made yoghurt-kruidendip.

Tijd om te genieten van dit heerlijke aardappelrecept!

Lees ook

Recept: aardappelrösti met Griekse yoghurt-kruidendip

Krokante aardappelschijfjes uit de oven met rozemarijn en zeezout

Recept: aardappelrösti met Griekse yoghurt-kruidendip

Gebakken zoete aardappel voor bij de BBQ

Recept: aardappelrösti met Griekse yoghurt-kruidendip

Recept: burrito met zoete aardappel, honing en feta