Het aspergeseizoen is weer begonnen en daar kunnen we ook tijdens de Paasdagen volop van genieten. Deze aspergesoep met ei is makkelijk te maken en heerlijk voor bij de Paasbrunch of als voorafje tijdens het avondeten. Het aspergeseizoen is maar van korte duur, dus grijp je kans en probeer dit fantastische recept eens uit.


Bereidingswijze aspergesoep met ei

  1. Schil de asperges en snijd de onderkanten eraf. Spoel ze nu samen met de schillen en afgesneden onderkantjes af met koud water en laat ze hierna goed uitlekken.
  2. Snijd de asperges nu in stukken van zo’n 2-3 centimeter.
  3. Pak nu een pan en verhit de Blue Band wikkel. Hierna voeg je de bloem toe en roer je het er met een garde doorheen. Vervolgens voeg je ook het water, het tuinkruidenbouillonblok, de aspergeschillen en afgesneden onderkanten toe.
  4. Roer nu alles goed door elkaar en laat het mengsel koken.
  5. Wanneer het kookt doe je een deksel op de pan zet je het laag op. Laat nu de bouillon voor ongeveer 30 minuten trekken.
  6. Je haalt nu de schillen en onderkanten van de asperges uit de pan en voegt de gesneden stukjes asperge toe. Laat het nu voor nog 15 minuten koken.
  7. Zet nu een pan water op voor de eieren. Wanneer het water kookt, kook je de eieren voor zo’n 8 minuten. Hierna laat ze de eieren schrikken en pel je ze.
  8. Snijd nu de eieren in blokjes.
  9. Haal nu de andere pan van het vuur en voeg de kookroom toe. Voeg nu naar smaak wat peper en zout toe aan de soep.
  10. Garneer de aspergesoep met de blokjes ei en wat bieslook.

Ready to serve!

Lees ook

Recept: aspergesoep met ei

Recept: gepocheerd ei met groene asperges en parmezaanse kaas

Recept: aspergesoep met ei

Het meest culinair uitziende ontbijt ooit: Ei met groene asperges en pistache

Recept: aspergesoep met ei

Simpele salade met groene asperges en rozijnen