Van een ingrediënt zullen we nooit genoeg krijgen: avocado. Het allerliefst eten we hem op toast, wanneer hij perfect rijp is en met een lekkere topping. Deze keer een makkelijk, snel en super lekker recept. We maken de avocado toast op zijn Mexicaans, namelijk met een kleurrijke tomaten salsa. Je kan de salsa aan het begin van je week maken en er de hele week nog van genieten!

Bereidingswijze

  1. Halveer de avocado, lepel hem uit en prak fijn in een kom. Giet een klein beetje olijfolie in de kom en roer het er doorheen zodat je de perfecte smashes avocado hebt.
  2. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de helft van het ui in kleine stukjes. Gebruik eventueel meer ui als je je salsa graag scherp hebt.
  3. Verwijder de zaadlijst uit de jalapeno en hak de peper in kleine stukjes.
  4. Meng de tomaat, ui en de peper samen in een kom. Voeg de koriander, het limoensap en wat zout en peper toe. Naar smaak kun je altijd meer van deze extra’s toevoegen of de koriander weglaten als je hier niet van houdt.
  5. Rooster het brood, besmeer het met de smashed avocado en maak het geheel af met de tomatensalsa.
  6. Eet smakelijk!

Ben je nou ook zo dol op avocado toast? Probeer ook onze andere recepten zoals deze toast met avocado en rode bieten en de caprese avocado toast.