Voorlopig is dit even de laatste goede barbecue dag. En dat mogen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom hebben we nog een lekker receptje voor op de barbecue voor je. Ga het weekend feestelijk in met deze BBQ taco’s met aubergine en Mexicaanse salsa.


Bereidingswijze BBQ taco’s

  1. We beginnen met de aubergines. Verwijder de uiteinden en snijd ze in de lengte in 8 plakken. Vervolgens smeer je de plakken in met olijfolie en bestrooi je ze met peper en zout.
  2. Grill de aubergines nu rondom bruin en laat ze doorgaren aan de zijkant van de BBQ en/of sluit de deksel.
  3. Pak een kommetje en meng hier alle ingrediënten in van de aubergine marinade tot er een grove saus ontstaan. Dit kan met behulp van een keukenmachine of staafmixer. Schep vervolgens de saus over de gegaarde aubergine plakken.
  4. Verwarm de soft shell taco’s nu volgens de instructie op de verpakking.
  5. Spoel ondertussen de zwarte bonen en mais af en doe deze in een kom.
  6. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Ook het vruchtvlees van de avocado snijd je in kleine blokjes. Vervolgens voeg je de avocado en paprika toe aan de kom met zwarte bonen en mais en hussel je het door elkaar.
  7. Serveer de BBQ taco’s met de vulling en de aubergine en je hebt een heerlijk feestelijke maaltijd op tafel.

Geniet van deze heerlijke barbecue dag!

Lees ook

Recept: BBQ taco’s met aubergine en Mexicaanse salsa

Recept: barbecue galette met perzik en roomijs

Recept: BBQ taco’s met aubergine en Mexicaanse salsa

Recept: BBQ taco's met aubergine en Mexicaanse salsa