Een burrito wordt meestal keer op keer met dezelfde dingen gevuld. Dit is zonde want je kan er zo veel meer mee! Zo kun je ook als vegetariër veel nieuwe dingen uitproberen en eindeloos blijven variëren. Probeer eens deze verrassende combinatie: een burrito met zoete aardappel, honing en feta. Klinkt goed toch?


Burrito met zoete aardappel, honing en feta

Bereidingswijze

  1. Snijd de zoete aardappel, ui, fetakaas en knoflook in kleine stukjes. Laat ondertussen de kidneybonen uitlekken.
  2. Pers de halve citroen uit.
  3. Doe de zoete aardappelen in een ovenschaal met olijfolie. Bestrooi het vervolgens met komijn, koriander, paprika, cayennepeper, peper en zout.
  4. Zet de schaal in de over en bak 20 minuten op 220 graden.
  5. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan. Bak de uitjes zo’n 5 minuten. De in de laatste halve minuut ook de knoflook erin. Zet vervolgens het vuur laag en voeg de kidneybonen, maïs, honing en citroensap toe.
  6. Doe nu ook de zoete aardappelen en koriander in de koekenpan.
  7. Verwarm en vouw de tortilla’s en vul deze met de fetakaas. Voeg als laatste nog je vulling toe en voilà!

Lees ook

Recept: burrito met zoete aardappel, honing en feta

7x vegetarische recepten die jij en je vriend allebei lekker vinden

Recept: burrito met zoete aardappel, honing en feta

Gek op zoete aardappel én falafel? Probeer deze zoete aardappel falafel!

Recept: burrito met zoete aardappel, honing en feta

Heerlijke zoete aardappel schotel met mozzarella en spinazie