Deze champignon Pilav moet je proberen. Het gerecht is 100% plantaardig en wordt bereid met Basmati rijst. Om het gerecht passend bij het seizoen te maken zitten er verschillende soorten aardse paddenstoelen in. Een echt herfstgerecht dus.


Bereidingswijze champignons Pilav

  1. Was de rijst in koud water totdat het water helder is. Zet vervolgens de rijst even apart zodat het goed kan uitlekken.
  2. Verwarm de helft van de olie in een grote pan en voeg de kardemompeulen, de kaneelstokjes en de laurierblaadjes toe: roer dit gedurende 1 minuut. Voeg de helft van de gesneden ui toe en bak die ongeveer 5 minuten. Vervolgens voeg je de champignons toe en de knoflook en bak dit nog 10 minuten mee.
  3. Voeg de rijst en het zout toe en roer dit tot de rijst goed is bedekt met olie. Hierna voeg je het water toe en breng aan de kook.
  4. Na 4-5 minuten zal veel water zijn verdampt. Roer de saffraan door het mengsel en doe de deksel op de pan. Zet het vuur zo laag mogelijk. Laat dit nu nog 12-15 minuten staan (of totdat de rijst zacht is).
  5. Ondertussen verhit je de resterende olie in een pan en bak je de gesneden ui tot deze goudbruin is. Haal de ui uit de pan en dep dit droog met een stukje keukenpapier.
  6. Verspreid de gebakken ui over de champignon Pilav en top af met het amandelschaafsel.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: overheerlijke champignon Pilav

Recept: gnocchi met boerenkoolpesto en paddenstoelen

Recept: overheerlijke champignon Pilav

Recept: overheerlijke champignon Pilav