Heb jij even geen zin in een zware maaltijd, maar wil je wel iets warms binnen hebben? Dan is soep de perfecte oplossing. Plof heerlijk op de bank neer en geniet van een warm kopje champignonsoep. Precies wat je nodig hebt nu de dagen weer kouder worden.


Bereidingswijze champignonsoep

  1. Snipper de ui, snijd het eekhoorntjesbrood fijn, snijd de kastanjechampignons in plakjes en scheur eventuele grote paddenstoelen in kleinere stukjes.
  2. Pak een grote kookpan en verhit hier 25 gram Blue Band margarine in. Fruit de ui totdat deze glazig begint te worden. Vervolgens pers je de knoflook, rits je de tijm en voeg je het samen met de kastanjechampignons toe aan de pan. Roerbak het voor 5 minuten mee.
  3. Voeg de bloem toe aan de pan en roerbak 1 minuut mee alvorens je het water toevoegt aan de pan.
  4. Tot slot doeg je het laurierblaadje en gedroogde eekhoorntjesbrood toe en breng je het geheel aan de kook. Breng op smaak met peper en zout en laat 15 minuten op een lage temperatuur pruttelen.
  5. Ondertussen verhit je nog 25 gram Blue Band margarine in een koekenpan en bak je de gemengde paddenstoelen op hoge temperatuur gaar. Schudt de paddenstoelen af en toe gaar. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en zet het apart.
  6. Haal de champignonsoep van het vuur, verwijder het laurierblad en blend het kort met behulp van een staafmixer. Roer hier nu de Blue Band Finesse voor Koken door en verdeel de soep over de kommen. Verdeel de gemengde paddenstoelen over de kommen als garnering.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: champignonsoep van huisgemaakte paddenstoelenbouillon

Recept: geroosterde paprikasoep met knoflookcroutons

Recept: champignonsoep van huisgemaakte paddenstoelenbouillon

Recept: champignonsoep van huisgemaakte paddenstoelenbouillon