Een heerlijk, romig en fris gerecht dat ook nog eens super snel klaar is. Het staat binnen 20 minuten op tafel, maar het proeft alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Citroen pasta klinkt als een lekker zomers recept, maar ook in de winter of het voorjaar kun je enorm van dit gerecht genieten.

Bereidingswijze citroen pasta

  1. Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking
  2. Verwarm ondertussen een beetje olijfolie op in een diepe pan, voeg hier de (geperste) knoflook, de versnipperde rode peper en de geraspte citroenschil aan toe. Bak dit ongeveer een minuut.
  3. Voeg de kookroom toe en laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen (tot dat het dikker wordt). Roer nu ook de sap van de citroen er door heen en maak af met wat zout en peper.
  4. Roer nu de gekookte pasta door de saus, voeg de parmezaan toe en bak dit samen een minuut lang.
  5. Garneer de citroen pasta met wat peterselie en eventueel een extra schijfje citroen.
  6. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer lekkere pasta recepten? Probeer eens de vegetarische spaghetti carbonara of de romige vegan pasta met truffel en champignon.