De horeca is nog gesloten en als er iets is wat we missen is het wel een lekkere carpaccio vooraf. Geen vleeseter? Dan zijn er nog genoeg andere opties over voor een vegetarische variant. Gelukkig kunnen we ook thuis nog gewoon genieten van een voorgerechtje. Op een gezellige zaterdagavond is deze courgette Carpaccio een ideaal vega voorgerecht. En met wat rijst erbij dient het ook prima als hoofdmaaltijd.


Bereidingswijze courgette Carpaccio

  1. Verwarm de rijst volgens de verpakking en zet apart.
  2. Snijd de courgette in dunne plakjes met een mandoline of met een dunschiller.
  3. Meng de tomaat, chili, avocado en basilicum in een kom.
  4. Verdeel vervolgens de rijst over vier borden en beleg met de plakjes courgette.
  5. Schep hier het tomatenmengsel overheen en besprenkel nu met olijfolie.
  6. Breng op smaak met peper en zout en garneer met granaatappelpitjes voordat je het gerecht opdient.

Nog op zoek naar een lekker en bijpassend hoofdgerecht? Deze zwarte pasta met witte truffelsaus is de perfecte aansluiter.

Fijn weekend!

Lees ook

Recept: courgette Carpaccio

Recept: doperwten-veldslastamppot met knolselderij

Recept: courgette Carpaccio

Recept: courgette Carpaccio