Ben jij je boterham met kaas ook helemaal zat? Kies dan eens voor een lekkere salade. Het voordeel van een salade is dat het snel klaar is en dat je het ook makkelijk mee kan nemen naar bijvoorbeeld je werk. Ook is het perfect voor lunch en diner en met deze courgettesalade krijg je ook nog eens genoeg gezonde vetten binnen.


Bereidingswijze courgettesalade

  1. Snijd de rode ui in ringen en doe deze vervolgens met de appelazijn en kokend water in een kom. Laat dit voor zo’n 30 minuten staan op het aanrecht.
  2. Doe de basilicum, de Parmezaanse kaas en de citroensap en -rasp in een keukenmachine. Giet hier langzaam de Becel Olie Blend met olijfolie bij tot er een gladde pestosaus ontstaat. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  3. Kook de spelt gaar volgens de instructies op de verpakking.
  4. Pak de courgettes en verwijder de uiteinden. Snijd ze vervolgens in de breedte in plakken van ongeveer 5mm dik. Verhit Becel Original voor koken en bakken in een koekenpan en roerbak de courgette voor ongeveer 4 minuten tot deze beetgaar is.
  5. Spoel de reuzenbonen om en doe deze samen met de geroerbakt courgette, spelt en rucola in een kom. Hussel het goed door elkaar en garneer de courgettesalade met de ingemaakte rode ui. Serveer met de zelfgemaakte pestosaus en je kan genieten van een heerlijke lunch of diner.

Lees ook

Recept: courgettesalade met reuzebonen

Recept: regenboogsalade met tonijn en dragonmayonaise

Recept: courgettesalade met reuzebonen

Recept: courgettesalade met reuzebonen