Het geheime wapen van dit recept zijn de bevroren doperwten. Zorg ervoor dat je deze altijd in de vriezer hebt liggen! Je kan er zo veel lekkere dingen mee bereiden. Zo ook deze heerlijke doperwten muntsoep. Het maken van dit recept kost je maar een half uurtje, maar het smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Lees snel verder voor het recept!


Bereidingswijze doperwtensoep

  1. Verwarm 2 el olie in een pan op middelhoog vuur. Bak hierin de lente-uien met de knoflook. Voeg er na een paar minuten de bouillon en de bevroren doperwten aan toe.
  2. Laat dit 5-8 minuten pruttelen (tot de erwten fel groen en zacht zijn geworden). Voeg vervolgens het grootste gedeelte van de verse munt en gebruik een blender of staafmixer om de soep te mixen.
  3. Doe er nu ook de room bij en mix de soep nog even tot het mooi romig is. Voeg, als je de soep graag wat dunner hebt, een beetje extra room toe.
  4. Rooster ondertussen de ciabatta en bedek met wat knoflook. Doe de ricotta in een kommetje met de sap en de schil van van de citroen. Roer goed door elkaar en bedek even later de ciabattta met het ricotta mengsel.
  5. Verdeel nu de soep over 4 kommetjes, maak af met een beetje extra olie en room. Serveer de doperwtensoep samen met de ciabatta en de ricotta.
  6. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer lekkere soep recepten? Probeer ook eens deze pittige wortel-linzensoep of deze heerlijke bloemkoolsoep.