We hebben helaas niet altijd even veel tijd (en zin) om lang in de keuken te staan. Ondanks dat vinden we het wel allemaal leuk iets lekkers op tafel te zetten. Daarnaast willen we af en toe ons zelf en onze gasten verrassen met een lekker hapje. Gelukkig zijn er dan genoeg opties! Wij probeerden dit heerlijke recept van Jamie Oliver en waren meteen verkocht. Deze zelfgemaakte flatbreads met avocado en feta heb je zo gemaakt. Naast dat ze snel klaar zijn, smaken ze ook nog eens heerlijk. Echt een feestje om op tafel te zetten. Lees snel verder voor het recept!


Bereidingswijze flatbread met avocado en feta

  1. Rooster de komijnzaadjes in een droge pan, bewaar ze vervolgens in een kommetje.
  2. Mix het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, de komijnzaadjes en 250 gram van de yoghurt tot je een ruw deeg krijgt.
  3. Bestuif je werkblad met wat bloem of zelfrijzend bakmeel en kneed het deeg. Doe het deeg nu in een (ingevette) kom en bedek deze met een vochtige theedoek. Laat dit even staan.
  4. Pel en snij de avocado in kleine stukjes. Doe vervolgens in een bakje met wat verkruimelde feta. Giet hier wat olijfolie in en maak af met wat zout en peper.
  5. Schenk de overige 100 gram van de yoghurt in een ander kommetje en roer hier de harissa doorheen.
  6. Verdeel het deeg nu in 8 balletjes. Rol de deegballetjes uit tot een ovaal van ongeveer 3 mm dik.
  7. Zet een grilpan op hoog vuur en gril elk stukje flatbread ongeveer 2 tot 3 minuten. Draai halverwege om.
  8. Zet vervolgens het vuur uit, smeer de flatbreads in met een beetje olijfolie en serveer met de harissa yoghurt en de avocado salade.
  9. Eet smakelijk!

Dit recept is heerlijk als borrelhap of als voorgerechtje bij een diner. Voor een tafel vol hapjes kun het flatbread met avocado en feta serveren met een van onze andere borrelhapjes. Probeer bijvoorbeeld eens de arancini (risotto balletjes)  of deze zelfgemaakte polentafrietjes.