Ook zo’n zin in curry met dit koude herfstweer? Dan is deze gele curry van bloemkool helemaal wat je nodig hebt.


Bereidingswijze gele curry van bloemkool

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Roer twee eetlepels olie en de garam masala met de kikkererwten in een kom. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de kikkererwten. Bestrooi ze met peper en zout. Zet ze voor 30 minuten in de oven en schep iedere tien minuten even om. Laat de kikkererwten afkoelen en zet weg tot verder gebruik.
  3. Draai de temperatuur van de oven terug naar 180 °C. Leg nu de bloemkool en de rode ui in parten op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Roer hierna twee eetlepels olijfolie met de knoflook en kerriepoeder door elkaar en verdeel dit over de bloemkoolroosjes en ui. Bestrooi met wat peper. Zet in het midden van de oven en rooster ongeveer 15 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  4. Bak de kruidenpasta kort op hoog vuur. Giet vervolgens de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Schep vervolgens de geroosterde bloemkool en rode ui er door. Voeg als laatste de doperwten toe en warm nog even goed door.
  5. Verwarm de pitabroden in de oven of broodrooster.
  6. Schep de curry in een schaal en garneer met de lente-ui, geroosterde kikkererwten en de gehakte koriander.
  7. Serveer met de yoghurt en de pitabroodjes.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: gele curry van bloemkool met geroosterde kikkererwten

Recept: doperwten-veldslastamppot met knolselderij

Recept: gele curry van bloemkool met geroosterde kikkererwten

Recept: gele curry van bloemkool met geroosterde kikkererwten