Het kerstdiner zal dit jaar gewoon thuis plaatsvinden. We kunnen dus wel de nodige inspiratie gebruiken wat betreft gerechten. Maar wat als je kerst helemaal vegan viert? Ook dat is geen probleem. Deze gepofte knolselderij is namelijk helemaal vegan, maar niet minder feestelijk.


Bereidingswijze gepofte knolselderij

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de wortelige onderkant van de knolselderij af en schil de buitenste laag.
  3. Wrijf de knolselderij in met ongeveer 2 eetlepels olijfolie en verdeel er een beetje zout overheen. Leg de laurierblaadjes op de knolselderij en pak in met aluminiumfolie. Bak de knolselderij ongeveer 2 uur in de oven of totdat deze helemaal zacht is.
  4. Begin 1,5 uur nadat de knolselderij in de oven gegaan is met de rest van het gerecht. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook de pompoen gaar en prak tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout en voeg de room toe.
  5. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit een boter en bak de paddenstoelen met de tijm en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan.
  6. Verhit opnieuw een beetje boter in de pan en bak de Pulled Oats licht krokant. Voeg vervolgens de paddenstoelen erbij. Smelt de overige boter, deze mag straks over de knolselderij.
  7. Verdeel de pompoenpuree over het bord.
  8. Haal de knolselderij uit de oven, snijd een kleine inkeping in het vlakke deel. Verdeel de paddenstoelen en Pulled Oats op de knolselderij en een beetje over de pompoenpuree.
  9. Maak af met alfalfa en een beetje gesmolten boter.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: gepofte knolselderij met Pulled Oats en pompoenpuree

Recept: mascarpone-vijgentaart met hoemoes

Recept: gepofte knolselderij met Pulled Oats en pompoenpuree

Recept: gepofte knolselderij met Pulled Oats en pompoenpuree