Morgen is het zover: Dress Red Day. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor hartgezondheid bij vrouwen door de Hartstichting. Daarom staat Freshhh deze week in het teken van rode gerechten die goed zijn voor je hart. Om te beginnen met deze heerlijke geroosterde paprikasoep.


Bereidingswijze geroosterde paprikasoep

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pak de paprika’s en halveer deze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika vervolgens in grove stukken. Verdeel het nu over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de Becel Olie Blend Classic en rooster ze voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Ondertussen zet je de pan met groentebouillon, tomatenblokjes en rode splitsingen op een warmtebron. Laat het geheel op een lage temperatuur pruttelen tot de groenten in de oven geroosterd zijn.
  4. Halveer ondertussen het meergranen stokbrood in de lengte en snijd dit vervolgens in het formaat van dobbelstenen. Doe het brood nu samen met de overgebleven Becel Olie Blend Classic en knoflook in een kom. Hussel dit vervolgens goed door elkaar en verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Haal nu de geroosterde paprika’s uit de oven en voeg deze toe aan de pan met groentebouillon. Bak vervolgend de croutons op dezelfde temperatuur 10 minuten in de oven af.
  6. Voeg nu de harissa en basilicum toe aan de pan en blend het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Ook kun je ervoor kiezen om de soep minder lang te blenden voor een wat grovere soep.
  7. Serveer de geroosterde paprikasoep met de knoflookcroutons en voilà!

Lees ook

Recept: geroosterde paprikasoep met knoflookcroutons

Recept: tomatenrisotto met burrata

Recept: geroosterde paprikasoep met knoflookcroutons

Recept: geroosterde paprikasoep met knoflookcroutons