Bij pannenkoeken denk je natuurlijk niet direct aan gezond eten. Eet je vegan of glutenvrij? Dan denk je misschien dat pannenkoeken niet de beste optie zijn. Daarom hebben wij een heerlijk vegan én glutenvrij recept voor pannenkoekjes zodat je deze nooit meer hoeft te missen. Naast vegan en glutenvrij zijn ze ook nog eens hartstikke gezond. Deze quinoa pannenkoekjes geven je ‘s morgens een boost om je dag te beginnen en zijn binnen no-time klaar!


Bereidingswijze quinoa pannenkoekjes

  1. Doe de quinoavlokken in de blender en blend deze tot meel.
  2. Pak een kom en doe het meel hierin.
  3. Voeg hierna het zout en de rijstmelk toe.
  4. Hou je van zoet? Voeg dan ook de vanille toe.
  5. Klop nu alle ingrediënten tot een glad beslag.
  6. Verhit je koekenpan en doe een beetje olijfolie erin.
  7. Zodra de olijfolie goed warm is kan je je eerste lepel beslag erin gieten.
  8. Bak beide kanten zo’n 2 minuten.
  9. Blijf bakken tot al je beslag op is.
  10. Smullen maar!

Ook kan je naar voorkeur andere ingrediënten en toppings toevoegen. Gebruik bijvoorbeeld een andere plantaardige melk of gebruik stukjes fruit als topping om je pannenkoekjes the finishing touch te geven.

Lees ook

Recept: gezonde quinoa pannenkoekjes om je vingers bij af te likken

Recept: heerlijk luchtige pumpkin spice pannenkoeken met gember en kaneel

Recept: gezonde quinoa pannenkoekjes om je vingers bij af te likken

Vegan pannenkoeken met blauwe bessen (lactose- en glutenvrij)

Recept: gezonde quinoa pannenkoekjes om je vingers bij af te likken

Recept: heerlijke kokos pannenkoekjes met rood fruit