Opnieuw een ‘salad in a jar’ recept op freshhh.nl! We zijn er gek op omdat het een makkelijke en laagdrempelige manier van mealpreppen is, hartstikke lekker en salades zijn zo heel makkelijk om mee te nemen. Wil jij genieten van een frisse salade met een rauw randje van blauwe kaas? Probeer dan deze gezonde salad in a jar met blauwe kaas.

Bereidingswijze

  1. Snij alle ingrediënten. Verkruimel de plak gebakken spek.
  2. Mix de avocado met het limoensap.
  3. Voeg alle ingrediënten samen in je weckpot of mason jar. De volgorde maakt niets uit, maar als je wilt dat je salade er mooi uitziet kun je de ingrediënten het beste een voor een in laagjes in de jar doen. Voeg de sla als laatste toe.
  4. Zet in de koelkast en je salade zal maximaal 5 dagen goed blijven.

Je kunt ervoor kiezen om de salade uit de jar de eten of op te dienen op een bord. Kies je ervoor om het direct uit de pot te eten? Schud de pot dan goed voor je aan je gezonde salade begint om alle ingrediënten goed door elkaar te mixen. Daarom is het ook handig de pot niet helemaal tot de rand te vullen maar een beetje ruimte over te houden!

Let op: deze salade is niet geschikt om in te vriezen. De sla zal slap worden en dan is je salade niet meer zo lekker crispy als hij hoort te zijn.

Probeer ook eens deze lekkere mason jar salade met tonijn of een andere gezonde salade zoals deze Libanese salade met Fattoush.